Дерев'яні іграшки для дітей, які все частіше називають еко-іграшками, були відомі століттями, але останнім часом стали особливо популярними. Це може здатися черговою новою модою, але це буде неправильним твердженням. Люди дедалі більше усвідомлюють, що їхні вчинки, те, що вони їдять і що купують у магазинах, мають великий вплив на навколишнє середовище. Люди, які піклуються про екологічні аспекти, приймаючи повсякденні, здавалося б, дріб’язкові рішення, також хочуть оточити своїх дітей природними іграшками, виробництво яких не завдало шкоди навколишньому середовищу. І вирішенням поставленої задачі стануть саме іграшки з дерева, які ви в широкому асортименті знайдете в Майстерні «Зробив Тато».

Дерев'яні іграшки для дітей проти пластикових аналогів

Справа в тому, що яку б іграшку ви не дарували дитині дерев’яну настільну гру чи пластиковий інтерактивний телефон, їй все одно буде приємно. Дитина буде сповнена ентузіазму, адже саме отримання несподіваного подарунка - привід для щастя. Тільки після того, як гості поїхали і іграшку дістали з коробки, дитина може нарешті ознайомитися з нею. Багато інтерактивних іграшок мають спільну рису – вони пропонують дитині всі кольори веселки, різноманітність форм, десяток звуків чи мелодій, а також багато рухомих функцій. Ефектом декількох хвилин гри є хаос у голові дитини та неможливість зосередитись на якомусь конкретному елементі іграшки. Хоча припущення виробника полягає в тому, що іграшка створена для того, щоб одночасно розвивати вміння дитини граючи, вони досить посередньо справляються з цими завданнями. Розвиваючі іграшки з дерева спроектовані таким чином, щоб діти могли зосереджуватися на одному, максимум двох аспектах: кольорах, формах, буквах, цифрах чи звуках, а не на всьому одночасно. Більшість інтерактивних іграшок просто не сприяють концентрації уваги та навчанню. Моделі з попередньо завантаженими мелодіями, щоб заспокоїти дитину і допомогти їй заснути, часто дають зворотний ефект.

 

 

Цікаві іграшки із дерева: основні переваги

  1. Простота дерев’яних іграшок - це їх найбільша перевага в цьому випадку. Сам контакт із природною сировиною, якою є дерево, захоплює дитину, адже дерево має свій специфічний запах та унікальну текстуру, яку можна відчути маленькими руками.
  2. Іграшки з дерева також спонукають дитину грати з кольорами та формами, але це не так настирливо, як у випадку з пластиковими або інтерактивними моделями.
  3. Контакт з екологічними іграшками змусить дитину в ранньому віці усвідомити, наскільки важливо дбати про планету.
  4. Не можна ігнорувати і питання безпеки та довговічності. І тут дерев'яні іграшки для дітей перемагають у перегонах. Ретельна робота, яка не може зрівнятися із масовим виробництвом дешевих пластикових іграшок, гарантує повну безпеку гри для малюків. Ретельне шліфування робить всі краї закругленими, а елементи згладженими. Яскраві кольори дерев’яних іграшок отримують фарбуванням нетоксичними фарбами.

Дитина повинна пізнати все, що є нормою для дорослих: шнурувати взуття, писати, логічно мислити або згадувати. Тому розвиваючі іграшки з дерева повинні супроводжувати дітей якомога раніше. Під виглядом веселощів вони допоможуть дитині засвоїти такі базові навички, як спритність, стратегічне мислення та розвинути дрібну моторику.

екологічні іграшки для дітей

Поза часом і актуальністю - дерев’яні іграшки

Кожна дитина - це нестримний і непередбачуваний вулкан енергії, тому все цінне і схильне до поломок зазвичай кладеться за межами досяжності маленьких рук. Однак іграшку у дитини не забирають, боячись, що вона буде знищена. Коли ви вирішите використовувати розвиваючі дерев’яні іграшки, така думка вам навіть не спаде на думку. Кидання, падіння, удари об підлогу або затоплення водою не пошкодять дерев’яних іграшок. Пластикові іграшки часто порожні всередині, а це означає, що вони швидко деформуються і через кілька ігор вони вже не придатні для використання. Що стосується стійкості до механічних пошкоджень, пластик не має шансів проти дерева.

Іграшки з дерева - це не тільки екологічний вибір, але і практичний. Батьки, які планують другу дитину в майбутньому, не повинні соромлячись вибирати дерев'яні моделі, які слугуватимуть новому члену сім'ї через багато років. З дерева виготовляються всілякі іграшки: блоки, пазли, залізниці, дитячі коляски та лялькові будинки, розмальовки, машини, зброя та інструменти. Діти із задоволенням будуть грати з ними як сьогодні, так і через двадцять років. Дерев’яні іграшки - це інвестиція в навколишнє середовище та безпеку дитини.

Завітайте у нашу Майстерню «Зробив Тато» і потіште свою дитину новою якісною іграшкою. Ми вкладаємо усю нашу любов та вміння у виготовлення кожного предмета. А вже ви передаєте їх своїм дітям.